El camí cap a l’expansió internacional exitosa

Josep Aribau parla sobre expansió internacional amb els alumnes d'ESCODI

Josep Bertran va assistir a ESCODI per parlar sobre els criteris professionals òptims per aconseguir una expansió internacional exitosa. La ponència va tenir lloc a l’assignatura Models i estratègies de creixement, impartida per Josep Aribau. Aribau pretenia que els estudiants del Grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució reforcessin els coneixements financers assolits fins al moment.

L’expansió internacional a través de les licitacions

Josep Bertran és enginyer industrial, director de MTPSINSPAIN i professor de comerç internacional a la Universitat Pompeu Fabra. Bertran també va descobrir als assistents el funcionament de MTPSINSPAIN. Es tracta d’una empresa creada amb l’objectiu de participar en licitacions internacionals que llencen organismes multilaterals com:

  • – el Banc Mundial
  • – la Comissió Europea
  • – el Fons Monetari Internacional
  • – el Banc Interamericà de Desenvolupament.

A més, MTPSINSPAIN exerceix de consultora per a grans institucions i centres de formació europeus, especialment de l’estat espanyol. Ha operat a països com Argentina, Xile, Perú, Guyana, Hongria, Lituània, Azerbaitjan, Kazakhstan, la Federació Russa, Mongòlia, Kirguistan, Ucraïna, Bielorússia, Moldàvia, Egipte, Marroc o Uzbequistan.

Comparteix/Share