Comerç, una realitat tossuda

Núria Beltran, economista i directora gerent d’ESCODI, ha publicat l’article: “Comerç, una realitat tossuda” al diari La Vanguardia sobre la situació actual del sector comerç.

Dades que evidencien el canvi de model

A l’article, Núria Beltran explica que diferents informes i les darreres dades de l’ESCO, l’enquesta de la salut del comerç que realitza ESCODI periòdicament, evidencien que hi ha un canvi de model de comerç. D’una banda, hi ha la meitat del comerç que diu que no li van bé les vedes. De l’altra, hi ha indicis de recuperació econòmica.

Realitat tossuda

Actualment hi ha l’existència tossuda d’un segment de l’empresariat del comerç que no reacciona als canvis. També hi ha la tossudesa de les noves tendències de consum i de gestió que fa anys que s’intueixen i que ja són realitat.

Complexitat difícil de gestionar

L’actual complexitat de l’entorn sobrepassa a molts empresaris del retail. Tenen gran dificultat en gestionar i prendre decisions estratègiques amb clarividència. Segons la directora d’ESCODI: “la transformació digital i el seu impacte en la societat i els negocis, exigeixen disposar d’una estructura, i, sobretot, de coneixement.”

La solució és en la formació

Davant d’aquesta situació, Beltran creu que “cal una major conscienciació empresarial en el sector retail de la necessitat d’apostar pel talent i per l’enfortiment de competències internes.”

Podeu llegir tot l’article aquí

Comparteix/Share