Curs de direcció d’establiments: responsables de botiga potents i enfocats a resultats

FORMACIÓ RITUALS ESCODI AREA MANAGERS

Un director d’establiment és un gerent d’una unitat de negoci. Segons Núria Beltran, directora gerent d’ESCODI: “Molts dels directors d’establiment actuals no han rebut cap formació específica per portar la gerència d’un punt de venda. Sovint exerceixen la seva posició a partir d’un aprenentatge basat en la intuïció i en la pròpia experiència.”
Una situació que contrasta amb el fet de que la direcció d’una botiga és equivalent a la gerència de qualsevol negoci. Requereix habilitats, coneixements i actituds, les mateixes per dirigir les àrees de gestió de qualsevol empresa, però en un entorn molt més específic i canviant, com és el del retail.

14 anys, 40 edicions, 800 directors d’establiments

ESCODI va constatar la manca de preparació d’aquests professionals, i per això el 2005 va ofertar el primer curs d’especialització adreçat a directors d’establiments comercials. Catorze anys després, s’impartirà la edició número 40, on han participat més de 800 directors i coordinadors de botiga, que han valorat amb un 8’9 sobre 10 de mitjana la formació rebuda.

El sector evoluciona, el curs de direcció d’establiment comercials també

Han passat 14 anys des de la primera edició del curs d’especialització en Direcció d’Establiments Comercials. En aquests anys, el sector del comerç ha canviat i, per tant, el curs també.
Ara, inclou una visita comercial guiada, temes com l’experiència client i l’atenció al client en un món global, la digitalització, o la gestió d’equips potents i enfocats a resultats. El programa, que ha passat de 80 a 100 hores de durada, dona els coneixements i competències que ha de tenir un director/a d’establiment, agafant quatre grans blocs:

1. El context: el mercat, tendències i normativa bàsica
2. El client: Comunicació i experiència client
3. La botiga: Gestiódel punt de venda, habilitats comercials i KPI’s
4. L’equip: Direcció de persones i equips; gestió del temps

5 principals valors del curs d’especialització de directors d’establiments

Segons explica Josep Maria Llaurador, expert en recursos humans en el retail i professor d’ESCODI: “Molts dels participants ens diuen que han après eines i aptituds queels han fet canviar d’actitud. Al finalitzar el curs són capaços de replantejar-se les coses que feien fins al moment i que donaven com a descomptades, com a realitats absolutes.”

De fet, els participants del curs destaquen d’aquesta formació:
1. L’aplicació immediata dels continguts al dia a dia de les botigues
2. Compartir experiències amb altrespersones que dirigeixen botigues de sectors diferents que aporten altres visions

3. Varietat temàtica i novetats del sector comerç
4. Professorat expert immers en la realitat del retail
5. Adquirir més seguretat per a exercir la funció de direcció o supervisió de botigues (retail manager) amb millors resultats

Un calendari pensat per a compaginar amb el dia a dia de les botigues

El programa del curs té en compte les necessitats de les persones que treballen en el sector retail així com també per afavorir l’assimilació i consolidació dels continguts. Les classes s’imparteixen dos matins a la setmana, un fet que permet que els coneixements i les tècniques adquirides es puguin aplicar immediatament al dia a dia de les botigues.

Formació de direcció d’establiments in company

El curs de directors d’establiments d’ESCODI s’imparteix de manera oberta a qualsevol persona interessada o bé per encàrrec d’una empresa del sector que vol desenvolupar el talent i el potencial del seu personal.
Aquesta opció de formació in company ha representat el 70% de les edicions dels cursos de directors d’establiments que ha impartit ESCODI. Un fet que reafirma que existeix la necessitat en el sector d’invertir en formació.
Empreses com Condis, La Roca Village, Rituals, Laie, El Fornet o GremiCarn han confiat en ESCODI per impartir aquesta formació que, en aquests casos, s’ha adaptat a les seves necessitats específiques, sense perdre l’essència del curs d’especialització.

Podeu veure opinions de l’empresa RITUALS en aquest vídeo

Gracias a la colaboración con ESCODI he podido cumplir uno de mis objetivos más importantes: formar a las responsables de tienda y a las supervisoras de zona. Ha sido un éxito. Tenemos la gran suerte de tener magníficas profesionales y, si les damos herramientas, serán todavía mejores”.
Directora Operacions. El Fornet.

“Aquesta formació desenvolupa les capacitats dels nostres empleats
per obtenir l’excel·lència en el seu perfil professional. ESCODI, com
especialista en el retail, sap molt bé com enfocar la formació sobre el
client, l’experiència de venda i la comunicació amb els consumidors”
Director general de Rituals Espanya i Portugal.

“La realització d’aquest curs per part dels coordinadors de zona suposa un punt d’inflexió per als nostres centres. Amb aquesta formació, els nostres equips tindran eines per passar de la intuïció a la sistematització de la seva feina diària”.
Direcció General. Laie.

 

El programa del curs de Direcció d’Establiments

Més informació sobre el curs

Curs a mida per a GremiCarn

Curs a mida per a Rituals

Comparteix/Share