ESCO Hivern 2017: continua la recuperació però un 25% del comerç no millora

ESCODI, carrer comercial, Rebaixes hivern, ESCO

Segons l’ESCO Hivern 2017 que ha realitzat ESCODI,  l’estat de salut general del comerç català mostra una recuperació mantinguda.

Per tercer any consecutiu, hi ha més empreses del sector comerç que han incrementat o mantingut vendes i beneficis durant el 2016 que no pas els que en perden. Una dada molt positiva que consolida la recuperació.

Però es manté el percentatge dels que continuen disminuint les vendes, a pesar de la millora de la conjuntura del sector.

Resultats més destacats ESCO Hivern 2017

Les dades més destacades de l’ESCO Hivern 2017 són:

– Durant el 2016, hi va haver més vendes, més obertures, però amb menys marges comercials
Campanya Nadal 2016: El Black Friday modifica els hàbits de compra i avança la campanya de Nadal
Rebaixes hivern 2017: amb la millora dels ànims dels clients, les Rebaixes s’animen. El 41% dels comerços (dels que habitualment fa Rebaixes), les va començar abans de Reis.

Evident recuperació del sector

Hi ha evidències d’una recuperació de les vendes bastant generalitzades:
1.- més vendes durant el 2016
2.- obertura de nous establiments durant el 2016
3.- contractació de venedors, segons informe d’ESCODI, un 84% de les empreses de comerç havia contractat venedors en els darrers 12 mesos i el 20% ho havia fer més de 5 vegades. (Consulteu informe Necessitat Venedors)

Dificultats estructurals

Però hi ha un 25% dels empresaris de comerç als quals els continuen disminuint les vendes. Per tant, se senyala com a possibles causes d’aquest resultats a dificultats estructurals, sigui pel model de negoci o per la localització d’aquests establiments comercials. Una empresa amb varis establiments té més facilitat per tancar una botiga que no rendeix prou i obrir-ne una altra en una millor ubicació comercial.

L’Enquesta sobre la Salut del Comerç, (ESCO) d’ESCODI aporta dades sobre l’evolució de les vendes, els marges, els beneficis, la percepció dels ànims del consumidor per part dels comerciants i analitza quan s’inicien les Rebaixes i promocions especials d’hivern, si se’n fan.

Podeu consultar el resum de l’informe: ESCO HIVERN 2017

Comparteix/Share