ESCODI estudia noves obertures per a Dormity

DORMITY, ESCODI, NÚRIA BELTRAN, DAVID SÁNCHEZ, JOSEP MARIA MARCOS, LLUÍS FRAGO, UNIVERSITAT, UB, RETAIL, EXPANSIÓ

La cadena de productes per al descans Dormity ha estat objecte de cas pràctic a ESCODI – UB en un estudi dels alumnes del Grau en Comerç i Distribució sobre possibles noves localitzacions comercials per complementar la seva estratègia d’expansió fora de Catalunya.

Estudi universitari amb metodologia professional

Cada curs, els alumnes de segon reben l’encàrrec d’una empresa per fer una tasca d’investigació de noves localitzacions comercials que porten a terme sota la tutela dels professors i professionals de les assignatures de Localització Comercial i Gestió immobiliària, impartides per Josep Maria Marcos i Lluís Frago. Aquest any, David Sánchez, director general i fundador de Dormity, ha plantejat als alumnes el seu model de negoci i les característiques necessàries dels possibles nous punts de venda (perfil de població, superfície del local comercial, trànsit de públic…). A partir d’aquí, els alumnes han treballat i investigat in situ per elaborar un informe real de les possibles noves localitzacions per a l’empresa. Sánchez ha manifestat que “col·laborar amb les universitats ens aporta idees i nous punts de vista del nostre negoci. Estic convençut que, si les empreses destinéssim una mica més de temps als estudiants, milloraria molt el talent i capital humà del país, perquè els faríem partícips de la nostra passió, guanyarien confiança i estarien més preparats per accedir al mercat laboral.”
Per la seva banda, Núria Beltran, directora gerent d’ESCODI – UB creu que “la implicació de les empreses en la universitat afavoreix la interiorització dels coneixements, la qual cosa és un factor multiplicador de l’aprenentatge. A més, afavoreix enormement l’adequació dels coneixements i de les competències al món laboral i fa que els alumnes siguin molt valorats posteriorment per les empreses.”

Les empreses a ESCODI, des de sempre

El Grau en Comerç i Distribució d’ESCODI – UB es va idear amb la premissa de mantenir constantment el contacte entre els alumnes i el món empresarial. Per això, a part d’aquests treballs d’investigació a partir de casos reals, es porten a terme altres iniciatives com la participació de professionals en les sessions docents. De fet, l’estudiant d’ESCODI – UB veu una mitjana de 25 directius o empresaris a l’aula cada curs. Els alumnes també van a les empreses a visitar establiments o centres logístics, a fer pràctiques o a fer treballs basats en casos reals.

Dormity

L’empresa catalana de matalassos i sistemes de descans Dormity compta amb una xarxa 46 punts de venda, ven una mitjana de 180 matalassos al dia, dóna feina de forma directa a més de 180 persones i va tancar l’exercici 2015 amb una facturació de 24 M€.

Comparteix/Share