ESCODI als mitjans de comunicació (3r trimestre 2018)

Albert Vinyals, professor de Psicologia del Consumidor del Grau en Gestió d'Empresa en Comerç i Distribució, als mitjans de comunicació

ESCODI està present a l’agenda dels periodistes per documentar temes concrets del sector del comerç i el retail. A continuació, un resum de les sortides als mitjans durant el tercer trimestre del 2018.

ESCO, l’Enquesta sobre la Salut del Comerç

ESCODI elabora periòdicament l’Enquesta sobre la Salut del Comerç. L’última va confirmar que “la meitat dels comerciants catalans va tenir un mal primer semestre el 2018.” Durant el mes de juliol, se’n van fer ressò nombrosos mitjans de comunicació com:

La formació continuada d’ESCODI

ESCODI ofereix constantment conferències, seminaris i cursos d’especialització relacionats amb el món del comerç, la distribució i el retail.  Al mes de juliol, Pinker Moda va entrevista Núria Beltran per parlar sobre la formació en disseny i moda d’ESCODI. “La nostra formació està orientada a la gestió i direcció d’empreses de retail, a la creació de nous conceptes de negoci; a entendre perquè comprem i què fa bona una botiga; i a comprendre el nou entorn d’omnicanalitat en què es mouen empreses i consumidors”, destacava Beltran. “Una part molt important d’aquesta formació està vinculada al món de la moda”.

D’altra banda, al mes de setembre Diffusion Sport va publicar una notícia sobre com ESCODI començava el nou curs amb Millorant el rendiment de les botigues: buscar el problema i trobar-li solució, un seminari de formació impartit per Sílvia Bach.

L’actualitat amb els professors d’ESCODI

Durant els darrers mesos, els professors d’ESCODI van donar la seva visió sobre temes d’actualitat a diferents mitjans de comunicació. I és que l’Escola Superior de Comerç i Distribució compta amb un equip docent especialitzat i multidisciplinari.

Aquí una mostra:

 • Via Empresa va publicar el reportatge Quan fer carrera al comerç es torna sexy i va nodrir-se de declaracions de Núria Beltran i Sílvia Bach.
 • El Diari Sant Quirze va publicar Vendes i Consum: realitats polaritzades, un article de Núria Beltran.
 • Més tard, aquest mateix article el va publicar també Diffusion Sport.
 • L’Ajuntament de Barcelona va publicar una notícia sobre el seu Programa municipal Digitalitza’t. Aquesta feia referència a la proposta de Xavier Rivera sobre l’adopció progressiva i per fases d’estratègies d’omnicanalitat.
 • Diffusion Sport va fer una entrevista a Xavier Rivera sobre omnicanalitat. “El secret de l’omnicanalitat no resideix en la tecnologia sinó en l’experiència al client”, va comentar Rivera.
 • El Periódico va publicar l’article ‘Influencers’ de la pseudociència d’Albert Vinyals en la seva versió en paper i digital.
 • El Punt Avui va treure un article titulat El bulevard rosa tanca una història de 40 anys. En aquest, Josep Maria Marcos explicava, entre altres coses, que “un dels punts per explicar la davallada de les galeries comercials en general és el fet que no hi hagi pàrquing.”
 • El Món a Rac1 va entrevistar a Josep Maria Marcos per parlar sobre “comerços que tanquen”.
 • Diffusion Sport va publicar Comercio, velocidad y memes, un article d’Albert Vinyals.
 • Catalunya Economia va treure El apocalipsis del comercio: ¿se puede evitar?, un article més de Núria Beltran.
 • També de Núria Beltran, Difussion Sport va publicar l’article Como si de lujo se tratase.
 • El Diari de Terrassa va entrevistar Lluís Frago per parlar sobre com “els estudis del comerç han d’anar més enllà de l’òptica universitària”.
 • El programa El Submarí de Ràdio Municipal Terrassa va fer una entrevista a Núria Beltran per comentar el nou curs, així com la situació actual el comerç.
 • En les seves versions en digital i paper, La Vanguardia va publicar Comerç, una realitat tossuda, un altre article de Núria Beltran.
 • A CMD Sport, Albert Vinyals va escriure l’article El e-commerce y los descuentos permanentes sentencian de muerte a las temporadas rebajas.
Comparteix/Share