Estratègies de creixement i expansió per a Gelati Dino

Ja fa uns mesos que els alumnes de 3r del Grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució van iniciar un projecte de creixement i expansió per a una empresa real: Gelati Dino. A començaments de curs, Pablo Portabella, comercial de l’empresa, els visitava per descobrir-los la història de la cadena i començar a encaminar-los en els seus treballs.

Uns mesos més tard, els estudiants han rebut de nou la visita de Portabella, acompanyat aquesta vegada per Enric Bofill, també del departament comercial de Gelati Dino. Durant la visita, han tingut l’oportunitat de presentar als representants de l’empresa els seus treballs de recerca i les línies estratègiques de creixement i expansió que proposen seguir.

El procés de treball dels alumnes d’ESCODI

Els estudiants van seguir els següents passos a l’hora d’elaborar el projecte:

 1. 1. Anàlisi de les diferents línies del negoci de Gelati Dino:
  1. a. La competència
  2. b. L’oferta de l’empresa
  3. c. El seu posicionament
  4. d. La demanda
  5. e. DAFO
  6. f. Visió i valors
 2. 2. Desenvolupament dels eixos estratègics per a cada línia de negoci
 3. 3. Priorització de les diferents propostes estratègiques

Els representants de l’empresa van valorar el gran nivell dels treballs presentats, destacant el nivell professional, tant de les exposicions com del contingut coherent i l’anàlisi realitzat en el treball.

Vinculació empresa-universitat

El projecte s’emmarca dins el marc de l’assignatura Models i estratègies de creixement. El seu professor Josep Maria Marcos remarca que “aquesta activitat ajuda els alumnes a treballar conceptes teòrics exposats a l’aula aplicant-los a un cas real”. Una metodologia recurrent a ESCODI i que consolida molt més l’aprenentatge a la vegada que reforça la motivació dels alumnes.

Comparteix/Share