Estudiants d’ESCODI treballen les estratègies de creixement de Gelati Dino

Pablo Portabella de Gelati Dino visita ESCODI

El comercial de Gelati DinoPablo Portabella, va visitar els alumnes d’ESCODI per descobrir-los la història d’aquesta cadena de gelateries amb un producte únic: el gelat. El seu testimoni els servirà per treballar un projecte que pretén determinar les millors estratègies de creixement de l’empresa en qüestió.

Gelati Dino, una empresa familiar en ple creixement

Fa 40 anys, l’italià Dino Pavese, fruiter de professió, va arribar a Empuriabrava i va obrir una modesta gelateria. D’entrada, obria només durant la temporada d’estiu. Aviat es va adonar que el gelat italià causava furor entre els turistes. D’aquesta manera, va traslladar-se a la Costa Brava i va assentar les bases de Gelati Dino.

Actualment, l’empresa està dirigida per Valter i Stefano Rosso, el gendre i nét de Dino Pavesse. Compta amb 37 gelateries i 50 punts de venda repartits entre Catalunya, Saragossa i Madrid. També està present a Montpellier (França), Bastogne (Bèlgica) i Marrakech (Marroc), i exporta a Alemanya. L’empresa té més de 200 empleats, dels quals una trentena treballa a la seu central d’Empuriabrava. Gelati Dino produeix anualment 450.000 litres de gelat.

Diferents vies d’expansió

Orientats pel professor i expert en expansió, Josep Maria Marcos, alumnes del Grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució investigaran les diferents possibilitats de creixement per a l’empresa Gelati Dino. Ho faran des de nous punts de venda propis, en format franquícia, nous mercats…

Nova vinculació empresa-universitat

Les visites d’empresaris a les aules d’ESCODI són una constant. Durant el curs, passen per les aules més de 80 directius i gerents d’empreses de retail. Aquests descobreixen als estudiants el dia a dia de les empreses. A més, els plantegen casos reals en relació als continguts de les diferents assignatures.

Aquesta vegada, ha estat el torn de Gelati Dino amb Pablo Portabella, que ha descobert el cas d’expansió d’una empresa familiar amb 40 anys de recorregut. La ponència va tenir lloc dins del marc de l’assignatura Models i estratègies de creixement, impartida per Josep Maria Marcos.

Comparteix/Share