La salut del comerç mostra una recuperació per segon any consecutiu

slide-botigues-01

L’Enquesta sobre la Salut del Comerç (ESCO) que realitza semestralment l’ESCODI (Escola Universitària del Comerç) confirma l’estat de salut general del comerç català mostra una recuperació mantinguda durant dos anys. Així, per segon any consecutiu, trobem que hi ha més comerços que incrementen vendes i beneficis, que no pas els que en perden, una dada molt positiva.

Segons l’enquesta, les empreses que gaudeixen de BONA SALUT representen al voltant del 40%. Són aquells comerços que durant el 2015 han venut més i també han obtingut més beneficis. La campanya de rebaixes, no ha tingut uns resultats tan positius, ni per aquests comerços.

Un altre 40% del comerç català es troba EN RECUPERACIÓ. A l’enquesta s’ha vist un clar creixement de comerços que mantenen vendes, marges i beneficis, consolidant la recuperació.

No podem obviar, que al voltant del 20% dels comerços tenen un ESTAT DE SALUT DELICAT, ja que veuen caure les seves vendes i els beneficis, per què se’ls estrenyen els marges. Tot i això, cal destacar que aquest percentatge ha baixat un 10 punts en relació a l’anterior enquesta.

L’ESCO d’ESCODI aporta dades sobre l’evolució de les vendes, els marges, els beneficis, la percepció dels ànims del consumidor per part dels comerciants i analitza quan s’inicien les rebaixes i promocions especials d’hivern, si se’n fan. ESCODI, la Universitat del Comerç, ha realitzat l’enquesta entre comerciants de tot Catalunya, que ha estat contestada entre els dies 11 i 19 de gener de 2016. Se’ls ha preguntat per l’evolució de les vendes durant l’exercici 2015, per la campanya de Nadal, pel Black friday i pels inicis de la present campanya de Rebaixes d’hivern.

L’enquesta també explica que:

Durant el 2015, hi va haver més vendes, més obertures, però menys marges comercials
Campanya Nadal 2015: el Black Friday va frenar el creixement de les vendes
Rebaixes Hivern 2016: Millora l’ànim dels clients, però les rebaixes perden força. El 54% dels comerços que habitualment fa Rebaixes, les va començar abans de Reis

Per accedir el resum de l’enquesta cliqueu AQUÍ

 

Comparteix/Share