Estrès, motiva o perjudica l’equip de botiga?

L’ estrès sostingut en el temps ens pot fer caure malalts. En canvi, si es dona de forma puntual, com succeeix en les campanyes de Rebaixes, Nadal o Reis, no ha de ser sempre perjudicial.

Però segons l’Agència Europea per la Seguretat i la Salut en el Treball, l’estrès laboral suposa el segon problema de salut a Europa i entre el 50 i el 60 % dels dies laborables perduts es poden atribuir a l’estrès.

La Dra. en Psicologia experta en recursos humans i cap de l’àrea d’universitat d’ESCODI, Míriam Díez, ens explica en aquest article les possibles causes de l’estrès als punts de venda.

A continuació us oferim un resum de l’article:

Artículo de Míriam Díez, Dra. Psicologia de RRHH i cap d'àrea d'universitat d'ESCODI sobre mujeres dones i llocs de responsabilitat

Dra. en Psicologia i responsable de l’Àrea d’Universitat d’ESCODI

Una mica d’estrès, és bo

Segons l’autora, els treballadors del sector comerç, com els de tots els sectors, també poden patir estrès. Tenir una mica de pressió, d’estrès, pot arribar ser bo. Els problemes sorgeixen quan la situació d’estrès es prolonga.

Les campanyes no són les causants principals d’estrès

Un moment en el qual es pot atribuir major font d’estrès pot ser en les campanyes de Rebaixes, Nadal i Reis. Però aquestes situacions, per si soles no han de ser les principals causes d’estrès en el punt de venda.

La manca de recursos genera l’ estrès

Les principals fonts de tensions en els treballadors són la manca de recursos per desenvolupar la seva feina, sigui de temps, habilitats, coneixements o eines. Treballar, intentar assolir els objectius establerts, sense disposar dels recursos necessaris és la principal font d’ estrès.

Propostes per gestionar l’ estrès

Els programes d’atenció individualitzada, com tallers de relaxació i mindfulness (atenció plena), són adients però no suficients. Cal anar a la font del problema i solucionar-ho.

 

Podeu accedir a l’article complet “Estrès, motiva o perjudica a l’equip de botiga?”

 

 

Comparteix/Share