L’Observatori del Comerç de la Universitat de Barcelona dóna el seu fons a ESCODI

Dr. Carles Carreras i Muntsa Vilalta, presidenta Consell Executiu d'ESCODI i directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya

ESCODI rep el fons documental de l’Observatori del Comerç de la Universitat de Barcelona. Aquest material quedarà a disposició del grup de recerca emergent d’ESCODI constituït recentment, que, sota el nom de RECIHUM, se centrarà en temes de comerç/retail, ciutat i psicologia humana vinculada al comerç i al consum.

Dr. Carles Carreras, fundador de l’Observatori del Comerç de la Universitat de Barcelona, ha cedit a ESCODI un extens fons bibliogràfic sobre comerç, consum i ciutat i valuosa documentació sobre l’activitat comercial de Barcelona i la seva àrea metropolitana dels darrers 30 anys.

En el marc de la presentació, la presidenta del comitè executiu de la Fundació ESCODI i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha destacat: «ens fa molt contents rebre el fons documental de l’Observatori del Comerç de la Universitat de Barcelona. És un honor que acceptem amb la certesa que el grup de recerca liderat pel Dr. Frago en traurà molt profit intel·lectual».

Per la seva banda, el Dr. Carreras ha remarcat la necessitat que ESCODI disposi d’un grup de recerca, ja que, segons ell, «una escola de comerç sense investigació no és una escola superior universitària». També ha recordat que el material que ha cedit a ESCODI és un important cens de comerç de Barcelona, «l’únic que recull aquesta informació i que omple el gran buit de la falta d’informació de censos comercials».

De l’Observatori del Comerç de la Universitat de Barcelona a ESCODI

L’Observatori del Comerç de la Universitat de Barcelona es va iniciar el 1986 a entorn de la redacció d’un informe per a la Cambra de Comerç de Barcelona sobre el comerç concentrat que va donar lloc al llibre Les àrees de concentració comercial de Barcelona. El 2003, amb la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Barcelona, l’Observatori va publicar l’atles comercial de la ciutat. Des de l’inici, aquest observatori ha desenvolupat tasques de recerca a escala local, nacional i internacional, i ha destacat la creació de la xarxa internacional Ciudad, Comercio y Consumo que organitza seminaris biennals a les dues bandes de l’Atlàntic i té nombroses publicacions molt interessants. El Dr. Carles Carreras va ser l’impulsor de l’Observatori i ha estat el propietari del seu fons fins ara, que en fa donació a ESCODI.

El fons

Durant els seus anys d’activitat, l’Observatori del Comerç de la Universitat de Barcelona ha generat un valuós fons documental i bibliogràfic sobre l’Atles comercial de Barcelona i les activitats comercials i de consum, en general. El fons de l’Observatori de Comerç de la UB està format per l’Atles comercial de Barcelona, dossiers i estadístiques comercials i per més d’un centenar de llibres i diverses col·leccions de revistes de la biblioteca particular del Dr. Carles Carreras sobre Comerç i Consum.

Podeu veure la noticia de Canal Terrassa televisió

Comparteix/Share