ESCODI als mitjans de comunicació (1r trimestre 2018)

ESCODI està present dia a dia a l’agenda dels periodistes per documentar temes concrets del sector del comerç i el retail. A continuació, un resum de les sortides als mitjans de comunicació durant el primer trimestre del 2018.

ESCO, l’enquesta sobre la Salut del Comerç

ESCODI elabora periòdicament una enquesta sobre la Salut del Comerç. L’última va confirmar novament una recuperació mantinguda durant quatre anys, tot i el fre i la lleugera caiguda dels últims mesos. Es van fer ressò dels resultats nombrosos mitjans de comunicació com:

Fins i tot el Diari de Terrassa, va nodrir-se d’aquests resultats per a la seva Editorial del dijous 15 de febrer, que es titulava Reinventar-se.

Formació especialitzada per a professionals del comerç

ESCODI ofereix conferències, seminaris i cursos relacionats amb el món del comerç, la distribució i el retail. Recentment, va organitzar “Clients, tecnologia i retail: idees clau en un entorn canviant”, una jornada de formació sobre canals de venda organitzada amb Caixabank. Amb la participació de Xavier Rivera, professor d’ESCODI, la sessió pretenia descobrir com treure el màxim profit de la presència digital d’un negoci.

Se’n van fer ressò els següents mitjans de comunicació:

En la mateixa línia, ESCODI va programar el curs Cero (Curs d’Especialització en Retail Omnicanal). Es tracta d’una formació completa amb una visió 360º de com el retail ha d’adaptar-se als nous entorns competitius i comercials. Van publicar informació al respecte els següents mitjans de comunicació:

ESCODI també ofereix formació als futurs professionals del sector. La directora-gerent d’ESCODI, Núria Beltran, va visitar l’alumnat d’Activitats Comercials de l’Institut Campclar per desvelar-los “què fa una bona botiga”. Els estudiants van poder reflexionar sobre els coneixements previs de les assignatures del curs.

L’actualitat amb els professors d’ESCODI

Al mes de gener, el professor de Models i estratègies de creixement d’ESCODI, Josep Maria Marcos, va donar la seva visió sobre com “Carrefour està plantant cara a Amazon apostant per una reestructuració i una revolució digital” als següents mitjans:

Aquests van recórrer a les seves declaracions com a expert en formats i expansió immobiliària.

Al mes de febrer, el mateix Marcos va participar en el Diari de Tarragona per parlar sobre com “les grans marques abandonen el centre de la ciutat”.

D’altra banda, el Diari de Terrassa va recórrer a la mirada de Núria Beltran i va publicar el seu article d’opinió “L’Apocalipsi del comerç: es pot evitar?”. També el va publicar El Segre.

Al mes de març, la Regidoria de Comerç de Terrassa va organitzar tres sessions de caràcter informatiu, formatiu i de debat dirigies especialment a professionals del comerç. En aquestes, Beltran va presentar les dades de l’últim estudi sobre comerç local realitzat per la Diputació de Barcelona. En van parlar el Diari de Terrassa, Terrassa Digital i Canal Terrassa.

Les Jornades Comerç Increïble, celebrades també al mes de març, van comptar amb la intervenció de diferents experts del món acadèmic, entre ells Beltran, tal com destaca gencat.cat.

Per la seva banda, Albert Vinyals va donar el seu punt de vista en un reportatge del Diari Ara sobre com “la moda saludable amb productes eco o de tendència engreixa els súpers.” Vinyals va participar també a una tertúlia a Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio per debatre sobre com el mercat explota els estereotips de gènere. Tanmateix, va escriure l’article “Crup contra Messi” per a La Vanguardia.

La veu de Míriam Díez també està molt present als mitjans de comunicació. Diffusion Sport va publicar “L’estrès, motiva o perjudica l’equip de botiga?, un article d’opinió de la responsable de l’Àrea Universitària d’ESCODI. Sweetpress, va treure un altre article de Díez, aquest titulat “Retail, un iceberg per a la dona directiva?”

D’altra banda, Ester Almenar va participar en El Submarí de Radio Municipal Terrassa per parlar sobre la passió pel comerç i sobre com vendre més.

Xavier Rivera, expert en màrqueting digital i professor d’ESCODI, va participar a Emprenem del Diari Ara per opinar sobre com “el petit e-commerce també baixa al carrer”.

El Debat de l’ANA

L’Àgora Nova Atenes (ANA) va organitzar un vermut-debat sobre Terrassa com a tercera ciutat de Catalunya. Els assistents van debatre sobre si aquesta etiqueta es correspon amb la vitalitat i la qualitat de vida de la ciutat. Entre els participants, va destacar la presència de Núria Beltran. D’aquest esdeveniment en van parlar de forma espontània els següents mitjans de comunicació:

 

Comparteix/Share