La importància de la comunicació entre departaments

NÚRIA MORA A L'AULA DE GESTIÓ DE COMPRES D'ESCODI

Per encertar que el producte que s’ofereix en un establiment sigui el què desitja al client és molt important que hi hagi una comunicació fluïda entre tots els departaments d’una empresa de retail. Aquesta és la principal idea que ha explicat Núria Mora, dissenyadora de moda, als alumnes de quart de Gestió de Compres del Grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució.

Experiència real de la necessitat de la comunicació

En el Grau de Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució és molt important oferir als alumnes visions professionals del món laboral real. Per això, Isabel Mariscal, professora de l’assignatura de Gestió de Compres de quart curs i experta en direcció de col·leccions per a grans multinacionals, ha convidat a la seva aula a Núria Mora.

Mora és dissenyadora de moda amb experiència en el món del retail amb botigues pròpies i ara directora creativa de la Fashion Week 080, passarel·la de moda organitzada des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat.

A través de la seva pròpia vivència, la convidada a ESCODI va explicar als alumnes la importància de la comunicació entre tots els agents implicats en el procés de desenvolupament del producte: des del departament de disseny, al de producció, la logística i el punt de venda. Amb una bona coordinació i comunicació entre tots els departaments serà possible que la marca connecti amb les necessitats i expectatives dels clients.

Comparteix/Share