Omnicanalitat, ja és una necessitat

CERO, CURS ESPECIALITAT EN RETAIL OMNICANAL

El client és omnicanal, multidispositiu i sense horaris. Els consumidors arriben als comerços mitjançant les botigues físiques però, i també, es connecten amb elles gràcies a diversos canals: xarxes socials, whatsapp, telèfon, correu electrònic. Aquest nou comportament del consumidor obliga als establiments a tenir uns serveis més integrats entre els seus canals. L’omnicanalitat és una necessitat i una oportunitat de fer créixer el negoci, i de vendre més. I totes les empreses, independentment de la seva mida, ho poden aplicar.

Molt més que tecnologia

Omnicanalitat és un concepte molt més que tecnològic. De fet, la tecnologia és simplement l’eina, però no la finalitat. Per què una empresa de comerç treballi dins l’omnicanalitat implica que hi hagi coordinació entre tots els seus departaments, tenint com a centre el client.

El curs d’especialització en Retail Omnicanal – Cero d’ESCODI està orientat 100% al retail i mostra d’un mode molt pràctic totes les novetats i aplicacions de l’omnicanalitat en qualsevol negoci, fet que suposa un complement ideal en matèria de màrqueting digital.

Encara hi ha qui no s’ho creu

Segons explica Xavier Rivera, responsable acadèmic del programa, encara hi ha empresaris del sector comerç que cometen tres grans errors:
1. Creure que el client no compra per internet. El 54% dels clients compren off i on.
2. No voler invertir en màrqueting digital per fer arribar visites al lloc web. La botiga online també és un punt de venda que necessita fer publicitat, obviar-ho seria com tenir una botiga física sense aparador en un carrer ple de gent.
3. Desitjar que a la competència no li vagi bé. Com més comerços hi ha en un carrer o market place, millor per a tots els negocis, ja que es genera més tràfic i més possibilitat de venda.

Un equip de professors experts en retail

Tots els docents participants en el curs són experts en estratègia en retail. A més de la formació teòrica, els ponents oferiran la possibilitat de conèixer i intercanviar experiències amb altres experts, professionals del sector i aprofundir en casos pràctics i experiències reals.
Aquest tema és molt estratègic i necessari per als comerços, un exemple és que el director del curs Xavier Rivera, acaba de ser nomenat conseller i formarà part del consell d’administració d’Interesport per assessorar sobre aquests temes.

“El curs Cero ens ha ajudat molt a veure el nou escenari, ja present en el comerç, i enfocar una estratègia omnicanal a tota l’empresa que anem aplicant.També hem intercanviat noves experiències i eines amb els participants del curs , que han estat molt útils” .

Francesc C. Montse Interiors.

Una oportunitat davant la digitalització del món del comerç

En aquest entorn, ESCODI ofereix el curs Retail Omnicanal – Cero que s’inicia el 12 de març i té una durada de 100 hores. S’explicaran les claus per crear experiències de connexió amb el client que vagin més enllà de la botiga, un nexe primordial en el món del comerç. La realitat confirma que el 54% dels clients compren combinant compres a botigues físiques i on line i un 85% esperen que les marques realitzin més esforços per tenir una comunicació i vendes que barregin els dos canals.
La primera edició del curs va tenir un gràn èxit i la valoració dels alumnes va ser d’un 9,2 sobre 10.

Comparteix/Share