Per què fer una visita comercial guiada?

L’experiència del client en la botiga és la clau del Visual Merchansiding on tot està pensat i repensat perquè es gaudeixi d’una experiència satisfactòria quan entres a una botiga. El que no passa a la compra online, on bàsicament es produeix una transacció monetària, es transforma en una oportunitat en el punt de venda on el mobiliari, el recorregut, l’olor, els llums, la disposició dels articles, els colors, l’embolcall… convida al client a interactuar i a experimentar i compartir emocions. L’establiment comercial s’ha convertit en una parcel·la expressiva sense obviar que és un espai de venda, tot i que, en alguns casos, hi ha clients que experimenten a la botiga i acaben comprant per Internet.

Fem una visita comercial guiada?

De la mà d’Andreu March, expert en visual merchandising els alumnes del Curs d’Especialització en Direcció d’Establiments Comercials d’ESCODI han fet una visita d’un matí per botigues emblemàtiques  del centre de Barcelona. Els assistents a la visita eren responsables de botiga, coordinadors de zona i  propietaris d’establiments de diversos  sectors: alimentació, forn i pastisseria, xarcuteria, roba de la llar, sabateria, moda, òptica i joieria.

L’objectiu de la visita comercial guiada és aplicar els conceptes i eines que s’han desenvolupat al curs i analitzar des d’una perspectiva professional l’estratègia de cada establiment i les solucions que han desenvolupat per solucionar les seves dificultats comercials: espais, oferta comercial, productes multimarca, exclusius, etc.

Els participants en el seu recorregut han visitat diverses tipologies de botigues: roba multimarca, conceptstore de luxe, papereria… i han pogut experimentar aspectes innovadors com els  emprovadors interactius.

Per a Andreu March, “La visita et permet visualitzar i comprendre quines són les solucions més adequades per aconseguir experiències de compra més satisfactòries. Els alumnes capten idees d’altres sectors comercials que poden adaptar al seu negoci i això els resulta molt motivador”.

Al finalitzar la visita i després d’un debat molt actiu, cada assistent avalua l’establiment destacant els punts positius i de millora.

Comparteix/Share