Perfil del visitant del REC: jove, repetidor i de la província de Barcelona

ESCODI realitza estudi perfil del visitant del REC d'Igualada

Alumnes del Grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució d’ESCODI han realitzat un estudi sobre el perfil del visitant del REC, el estival de moda, cultura i gastronomia d’Igualada.
A partir del proper dimecres dia 9 i fins dissabte 11 de maig el barri del Rec d’Igualada tornarà a transformar-se amb el Rec.017.

Joves, de Barcelona i repetidors

Les dades de l’estudi indiquen que el 82% dels visitants, majoritàriament joves, són de fora d’Igualada, de la província de Barcelona, i els segueix per ordre de procedència Lleida, Tarragona i Girona. El 80% del visitant és repetidor, indicador que l’esdeveniment té un grau molt elevat de fidelització. El grau de satisfacció del visitant és alt i valora molt positivament el disseny dels espais, les marques, els descomptes i l’ambient que es viu al barri.

La finalitat d’aquest treball ha estat concretar les motivacions així com les dades socioeconòmiques de les persones que visiten la convocatòria promoguda per l’empresa d’Igualada, REC.0 Experimental Stores.

Qui va al Rec i per què?

Els resultats d’aquest informe ajudaran a l’organització a establir o consolidar línies d’actuació per les futures convocatòries del REC. A més a més, també serà possible comparar el perfil que es va determinar fa 5 anys, quan la mateixa ESCODI ja va realitzar un informe sobre el visitant del REC.

Del coneixement a l’estratègia

Aquest és un exemple de creació de coneixement sobre el comerç gràcies a la col·laboració entre la iniciativa privada empresarial i la universitatESCODI, escola universitària adscrita a la Universitat de Barcelona, realitza estudis i informes sobre el sector comerç a petició d’entitats i empreses per tal de generar el coneixement necessari per poder establir polítiques de gestió estratègiques. A més a més, és una fantàstica oportunitat per apropar els alumnes del grau a la realitat del retail i donar-los l’experiència d’aplicar els seus coneixements adquirits al centre universitari en un cas real.

Amb alumnes universitaris guiats per professors i professionals del sector

L’informe l’han realitzat alumnes de segon curs del Grau en Gestió Empresarial de Comerç i Distribució d’ESCODI amb la coordinació dels professors Martin Lundsteen (Antropologia) i Vanessa Alcaide (Sociologia). El treball de camp es va fer a partir d’una enquesta estructurada que es va realitzar a una mostra representativa dels assistents a l’edició passada de l’esdeveniment el novembre del 2017.

Comparteix/Share