La Roca Village i ESCODI promouen el talent i la professionalització del sector

Muntsa Vilata, Generalitat, Elena Foguet, Value Retail, La Roca Village, Escodi, formació, luxe

– Inicien la segona edició del curs d’especialització Retail, Luxury & Guest Experience per oferir formació de qualitat centrada en l’hospitalitat, en l’experiència de compra i el sector de luxe.
– El curs està dirigit a professionals del sector interessats en desenvolupar una carrera en el sector del retail.
– La iniciativa s’emmarca dins l’interès d’ambdues organitzacions per crear accions conjuntes que consolidin el turisme de compres al territori.

– El curs comença el 2 d’octubre i està subvencionat en més del 70%


La Roca Village i ESCODI han renovat la seva aliança per promoure el talent i professionalitzar el sector del retail a Catalunya a través d’una formació de qualitat que ofereixi als professionals els coneixements tècnics necessaris, les habilitats personals i els coneixements culturals per fer del comerç una carrera professional valorada i amb futur.

Després de l’èxit del primer curs d’especialització Retail, Luxury & Guest Experience celebrat l’any passat, les dues organitzacions portaran a terme una segona edició, enfocada a professionals que vulguin iniciar o desenvolupar una carrera amb projecció internacional dins el sector del retail.
L’aliança entre la Roca Village i ESCODI, l’escola universitària de comerç i retail adscrita a la Universitat de Barcelona, busca a més impulsar accions conjuntes per posar en valor el comerç de qualitat i el turisme de compres a Catalunya.

La importància del sector

L’acord de col·laboració s’ha formalitzat per la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, en qualitat de presidenta del Comitè Executiu de la Fundació Escodi, i Elena Foguet, Business director de Value Retall Spain, en un acte celebrat a la Roca Village.
El comerç és una activitat econòmica fonamental, és un motor econòmic clau per al nostre país que representa el 16% del producte interior brut (PIB), amb 100.000 establiments i ocupa més de 600.000 persones. Un dels elements clau per garantir la modernització, excel·lència i innovació del sector és la formació “, ha assenyalat Muntsa Vilalta, directora general de Comerç, després de la signatura de l’acord. La directora ha incidit que el Govern aposta clarament per la formació en el retail mitjançant la seva participació a ESCODI, i ha remarcat que amb la segona edició d’aquest curs, “s’aposta de nou pel futur del sector, per la formació en el talent com a element imprescindible per a la millora de la professionalització del sector “.

La importància de la formació

Xavier Rivera, Andreu March, Isabel Mariscal, Sonia Palou, Munts Vilalta, Elena Foguet, Núria Belran, Maria Callís, Anna Flores, Sílvia Bach, David de Antonio, luxe, formació, la Roca Village, Escodi

Per la seva banda, Núria Beltrán, directora d’ESCODI, destaca el focus que fa el curs a la “guest experience” – l’experiència que es dóna al client vist com convidat-, cosa habitual en el retail de luxe, que està marcant tendència en el comerç més punter. Beltrán destaca així mateix “la creixent importància de la formació i el desenvolupament del talent a les empreses de retail, per poder abordar amb èxit els creixents reptes del mercat derivats dels canvis de l’entorn tecnològic i sociològic

Curs subvencionat

Elena Foguet, directora de Negoci de Value Retail Spain ha afirmat que “el curs s’emmarca en l’interès de Value Retail de promoure, donar suport i sostenir el talent, en aquest cas en el sector del retail, tant en el seu programa de formació contínua per els treballadors de La Roca Village com per a tots aquells professionals interessats en començar una carrera reeixida en el camp del retail“.
Com a part d’aquest suport, Value Retail oferirà unes beques a tots els estudiants per valor de 1.100 euros -el cost total del curs és de 1.500 euros- per garantir que tots els professionals amb capacitats que vulguin realitzar el curs puguin fer-lo.

Enllaços d’interès:

Programa del curs

Èxit de la primera edició del curs especialitzat en comerç de luxe