ESCODI gradua la 7a promoció del Grau en Direcció de Comerç i Distribució

Els graduats de la 7a promoció del Grau en Direcció de Comerç i Distribució d'ESCODI

L’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) va graduar la seva 7a promoció de Direcció de Comerç i Distribució a la casa de la convalescència de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Recents graduats que ja treballen

Durant l’acte, Núria Beltran, directora d’ESCODI, va destacar dels graduats “la seva creativitat, la seva capacitat de liderar projectes, la seva capacitat reivindicativa quan una cosa no els agrada i la seva voluntat de ser els protagonistes absoluts de la pel·lícula de la seva vida.” I va afegir que la majoria treballa per a marques reconegudes o en l’empresa familiar, altres han impulsat projectes propis i alguns estan finalitzant interessants processos de selecció.

Formació en valors

Josep Maria Llaurador va donar l’enhorabona als graduats en nom de tot el claustre docent. El professor més veterà d’ESCODI va destacar que, més enllà de la part acadèmica, el que més preocupa als professors és formar persones amb uns valors. “Un CV és només un paper si a darrera no hi ha la vàlua personal” – va apuntar. “No us desitgem sort perquè la sort la troba qui la busca amb persistència”. I va acabar dient que “feu el que feu i on ho feu, sigueu persones, sigueu feliços.”

2 reptes per als graduats

“Aquests joves són singulars i reaccionen sota esquemes mentals molt diferents dels de les generacions que els hem precedit”, va explicar Beltran. “Això suposa dos reptes:

  1. Que la societat sàpiga treure el millor partit dels valors que ells aporten.
  2. Que ells sàpiguen construir-se un futur satisfactori en base als seus talents i a la seva capacitat d’evolució i d’adaptació.”

El comerç ofereix moltes oportunitats

També va intervenir a l’acte Sílvia Bach, padrina de la promoció. Bach va destacar l’assertivitat dels graduats d’haver escollit “un sector fantàstic” i els va aconsellar que “no us allunyeu mai de la vida de la botiga perquè és el centre de tot. El nostre sector viurà i sobreviurà sempre i quan creieu i sentiu la passió de treballar a la botiga”. També els va assegurar que arribaran lluny sempre que tinguin, més enllà de la preparació, “voluntat, ganes i il·lusió”.

Durant l’acte, es van mostrar algunes de les empreses on estan treballant els graduats de les 6 promocions anteriors. Una mostra de l’alt índex d’inserció laboral del Grau d’ESCODI, pioner a Catalunya i a tot l’Estat espanyol. El 80% dels graduats ja treballa només sis mesos després d’acabar els seus estudis ocupant llocs de treball en consonància amb la seva formació.

Beques per als estudiants

Tanmateix, es va agrair a les empreses Mercadona, Caprabo, Condis i Bon Preu i Esclat, així com a Caixa Bank i al Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, les seves aportacions per a recursos docents i per al Fons de Beques de la Fundació ESCODI, “que permet assegurar que ningú amb talent i ganes es quedi sense estudiar comerç i distribució per manca de recursos.”

La directora d’ESCODI va reconèixer també al claustre de professorat del Grau “la seva tasca i implicació”. Finalment, va encoratjar als graduats a que “visquin la seva vida amb passió i honestedat i es converteixin en futurs empresaris i directius del retail sense deixar de gaudir de la seva professió ni d’aprendre per evolucionar”.

Comparteix/Share