Un any més al Saló de l’Ensenyament

terrassa universitat estand escodi salo ensenyament

ESCODI torna enguany al Saló de l’Ensenyament de Barcelona que es celebra del 14 al 18 de març amb dos estands, un dins de l’espai de la Universitat de Barcelona i l’altre a l’espai de l’Ajuntament de TerrassaEn aquest últim s’ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa per decorar l’espai d’ESCODI.

A l’estand, professors i responsables de l’àrea d’universitat de l’escola, informen als futurs alumnes sobre el contingut del Grau en Gestió d’Empresa en Comerç i Distribució així com les seves sortides professionals. Aquest grau compte amb un alt nivell d’inserció, superior a la mitjana de graus: més d’un 80% dels graduats troben feina en només 6 mesos.

Un reclam visual

La intervenció duta a terme per l’Escola, emmarcada dintre del Departament de Disseny d’Espais, concretament en el cicle d’Espais efímers, dóna resposta a l’encàrrec per part de l’ESCODI de generar un reclam visual que ajudés a ubicar l’espai d’informació de l’Escola dintre de l’espai de Terrassa Universitat. A tal efecte, s’havia de generar un element senzill de fàcil muntatge, desmuntable i amb un pressupost molt reduït.

La solució: observar, dissenyar i realitzar

bosses de paper escola municipal de disseny salo ensenyament

Estudiant l’entorn de la fira, i tenint en compte que l’espai està saturat d’informació textual, es va optar per a recollir l’atenció mitjançant la llum. Deixant el text per als altres elements existents. S’aposta per una llum més càlida, més propera, allunyada de la fredor de la majoria de espais amb els que es comparteix la fira.

Triada la llum, calia fer-la visible.  Realitzar un element amb prou notorietat per a fer captar l’atenció, però que tingués una proporció adient a l’espai on havia d’anar ubicat. Tanmateix, a l’hora de materialitzar-lo, s’havia de tenir en compte la temàtica de l’Escola, el comerç i la distribució.

La materialització dels diferents elements (llum, estructura i temàtica) es concreta amb una estructura autoportant.  Que permet ubicar a cada un dels espais una bombeta LED i una bossa de paper que, a

malla escola municipal art salo ensenyamentl’impregnar-se de llum, actua com a pantalla difusora. Un efecte que evocar al món comercial representat per una bossa neutra.

El conjunt es vesteix amb una malla metàl·lica, que aporta textura, i protegeix els elements interiors. El resultat, és un element lleuger, fàcilment adaptable a l’espai donat, evocador i molt visible gràcies a la llum.

 

Art i Disseny a Terrassa

L’Escola Municipal ART I DISSENY TERRASSA, fa 130 anys que forma persones amb inquietuds en el camp de les arts i futurs professionals del disseny. Està situada al Vapor Universitari, el mateix edifici que ESCODI. Disposa de les instal·lacions i infraestructures adequades per a garantir una formació de qualitat, creativa i interdisciplinària. La proposta formativa de l’Escola és el reflex de la voluntat de servei públic i compromís ciutadà. A la vegada, el motor que permet a l’alumnat construir els seus itineraris formatius i projectes de futur.

Dos són els objectius del centre. Un, fer de l’Art i del Disseny una àrea de coneixement integral. L’altre, que el pas de l’alumnat per l’Escola, una experiència estimulant.

Actualment la seva oferta formativa pel que fa als estudis de disseny, es concreta en els tres cicles.  Els de la família de Disseny Gràfic (gràfica publicitària i gràfica interactiva), els de la família de Disseny d’Espais (espais interiors i espais efímers – responsables d’aquesta intervenció) i el nou cicle Disseny d’Elements per a l’Espectacle.

Tanmateix, l’Escola disposa de 10 tallers artístics no reglats on s’imparteixen cursos de pintura, fotografia, dibuix, ceràmica, escultura, ebenisteria…

Comparteix/Share